Overgewicht, obesitas, concentratieproblemen, leerstoornissen, depressie, zelfs diabetes type II, naast eczeem/huidklachten, oorontsteking, darmproblemen, allergieën en voedselsensitiviteiten, ADHD/ADD, agressie en vermoeidheid/lusteloosheid zijn tegenwoordig ook al onder kinderen te vaak gehoorde klachten. Zou het toch aan voeding en leefstijl liggen? Het antwoord is… het lijkt er inderdaad steeds meer op. Natuurlijk hebben aandoeningen en klachten meerdere redenen, echter vaak zijn suboptimale voeding en leefstijl wel één van de hoofdveroorzakers.
Wat FANTASTISCH NIEUWS eigenlijk.
WANT DAT ZIJN DE KNOPPEN WAAR WIJ AAN KUNNEN DRAAIEN
& DIE HET SNELST en HET MEESTE RESULTAAT GEVEN!
In de praktijk zien wij vaak, dat als bepaalde voedingsmiddelen worden vervangen door meer pure, voor het lichaam herkenbare en voedende voedingsmiddelen, bepaalde klachten al binnen een paar weken verminderen en zelfs verdwijnen, vooral bij kinderen. Voor andere uitdagingen is wel wat meer tijd nodig, dat wel. Herken je één van deze bovengenoemde klachten, benieuwd of jullie voedingspatroon beter kan en wil je goede voeding en leefstijlaanpassingen een échte kans geven om te zien wat het jouw kind kan brengen? Ik sta als erkend Better Health Kindervoedingscoach voor jullie klaar. Klik op de button hieronder voor een gratis kennismakingsgesprek.
DE EERSTE 1000 DAGEN
Vooral de eerste 1000 dagen (3 maanden vóór de conceptie tot ongeveer einde tweede levensjaar) tellen als de golden opportunity! Tijdens deze periode wordt alles wat een kind eet gebruikt om het lichaampje en alle systemen op te bouwen. Daarna wordt voeding ook verbruikt als energiebron om te kunnen rennen, spelen etc. Dit is dus hét moment om een voedingspatroon te hanteren dat hierin ondersteunend is en het beste geeft op cellulair (orthomoleculair) niveau. Het fijne is ook dat jonge kinderen sneller van hun klachten afkomen en de energie en plezier zullen hebben om de dingen te kunnen doen die ze leuk vinden!
Het lichaam van een baby/jong kind is nog super flexibel en kan sneller terug naar een gezonde homeostase (balans). Daarbij, hoe eerder een kind went aan dit voedingspatroon, hoe groter de kans dat het als (jong)volwassene, na een zeer waarschijnlijk rebellerende puberperiode (die er gewoon bij hoort en er mag zijn), terug gaat grijpen naar gezonde voeding. Een goede basis dus voor een gezonde, uitgebalanceerde volwassene! Met als extra pluspunt, minder kans op het ontwikkelen van westerse welvaartsziekten en het tot uiting komen van bepaalde erfelijke aandoeningen. Wie wil dit niet?
Ik help jou graag! Van de allerkleinsten tot de pubers. Pubers die kampen met hormonale klachten zoals menstruatiepijnen, een te veel aan acne en pukkels, en pubers die zelf willen ervaren wat een ander voedingspatroon hen kan brengen.
VOORBEELDVRAGEN WAARMEE JE BIJ MIJ TERECHT KAN
- Iedereen beweert wat anders over wat gezond is. De ene keer is dit goed voor je, een jaar later toch weer wat anders. ik zie door de bomen het bos niet meer. Hoe weet ik nu wat wel of niet goed is?
- Hoe gezond is het voedingspatroon van mijn kind/puber eigenlijk? En hoe eventueel overstappen naar een gezonder voedingspatroon?
- Eet mijn kind/puber wel genoeg vezels?
- Mijn kind/puber is een lastige eter. Hoe kan hij/zij meer gevarieerd gaan eten?
- Hoe integreren wij meer groente in ons voedingspatroon?
- Mijn kind/puber heeft overgewicht/obesitas. Hoe kan hij/zij gezond en blijvend afvallen zonder een dieet te volgen?
- Hoe kunnen wij zo gezond/volwaardig mogelijk eten met een kleine portemonnee?
- Hoe ondersteun ik het immuunsysteem van mijn kind/puber met voeding en leefstijl?
- Ik wil zwanger worden/ik ben zwanger. Hoe kan ik met voeding mijn kindje de meest optimale start geven en mijzelf ook ondersteunen?
- Mijn kind/puber is geboren met een keizersnede / te vroeg geboren en/of krijgt geen borstvoeding/heeft geen borstvoeding gekregen, zijn dit ook redenen om bij jou aan te kloppen?
- Mijn kind/puber heeft vaak een oorontsteking (gehad). Kan je daar wat mee?
- Mijn kind/puber heeft (vaak) antibiotica gekregen, wat nu?
- Mijn kind/puber heeft maag-darmklachten/buikkrampen, diarree/verstopping, menstruatieklachten, huid/haar klachten, diabetes type II enz.: wat kan voeding voor ons betekenen? En welke leefstijltips heb jij voor mij?
- Mijn kind/puber is vaak moe, futloos en slaapt slecht. Wat kan voeding voor hem/haar betekenen? En welke leefstijltips heb jij voor ons?
- Mijn kind/puber ervaart veel stress en/of is vaak somber. Hoe kunnen wij hem/haar ondersteunen met voeding en leefstijl?
- Mijn kind/puber heeft uitdagingen op het gebied van concentratie en/of leren. Hoe ondersteun ik zijn/haar breingezondheid met voeding en leefstijl?
- Mijn kind/puber sport (best) intensief. Hoe kan hij/zij het beste ondersteund worden qua voeding en leefstijl?
- Mijn kind/puber is vegetariër/veganist: eet zij/hij wel volwaardig genoeg?
- Mijn kind/puber wil graag vegetariër/veganist worden, hoe doen wij dat op een veilige manier?
* NB. Mocht uit jouw hulpvraag, ons kennismakingsgesprek, intakegesprek of verder in het traject blijken dat mijn kennis en kunde niet voldoende zijn om aan jouw hulpvraag te kunnen voldoen en een (medische) specialist, dan wel darmfloratherapeut wenselijk is, dan zal ik uiteraard dit aangeven. Ervaring leert wel dat aanpassingen in het voedingspatroon en leefstijl, vaak voldoende zijn om het herstellend vermogen van het lichaam te activeren en verbetering te bewerkstelligen. Graag vraag ik je aandacht voor de algemene voorwaarden.
HOE GAAN WIJ SAMEN TE WERK?
Ons traject bestaat uit meerdere gesprekken (afhankelijk van welk pakket je kiest). Het eerste gesprek van anderhalf uur, het intakegesprek, is misschien wel de belangrijkste; dit is waar alles begint! Daar nemen we dan ook goed de tijd voor. Dit gesprek voeren wij zonder dat het kind(je) erbij is. Zo kan je vrijuit spreken.
Na ons intakegesprek analyseer ik het voedingspatroon van jouw kind en andere vitaliteitsaspecten. Deze analyse benut ik om een op maat gemaakte advies samen te stellen. In ons tweede gesprek lopen we samen, eventueel met kind, door de resultaten en het advies heen. En zullen we in zo’n 40 tot 60 minuten gezamenlijk die adviezen en inzichten in jullie dagelijks leven passen. Jij blijft wel in de lead. Jullie gaan naar huis met het advies, met een paar insipirerende recepten en wat praktische tips. De ouder(s) krijgen ook een klein beetje huiswerk.
Hierna ontvangen jullie het eerste mealplan en zullen een aantal vervolggesprekken volgen (wederom, afhankelijk van jullie zoektocht, behoeften).
Dit traject draait om jouw kind. Om wat goed is voor hem/haar, maar vergt ook wat van jou als ouder. Ik ben in deze reis jullie tijdelijke reisgenote en sta jullie met expertise, advies en enthousiasme bij. Uiteindelijk laten we elkaar los, in de wetenschap dat jullie het daarna alleen afkunnen. Je hebt zelf genoeg kennis ontwikkeld, en je hebt met eigen ogen ervaren wat voeding voor jullie kan betekenen. Je bent meer bewust geworden van wat whole foods zijn en herkent wat alleen maar een marketing truc is om jou en je kind te verleiden. Mooie kreten, maar lees je de achterkant van de verpakking, dan is het vaak verre van gezonde voeding... Daar trap jij straks niet meer in!
Samen bespreken we hoe het integreren van de adviezen gaat, waar jullie tegen aanlopen, sturen we waar nodig bij en kan ik jullie adviseren op eventuele andere hulpvragen.
DOE JE DIT JOUW KIND EN JEZELF CADEAU?
WAAROM MET MIJ IN ZEE GAAN?
De afgelopen 4 jaren ben ik zelf vanwege mijn eigen medische uitdagingen erg aan het zoeken geweest en zo ongeveer alles op het gebied van leefstijl en voeding aangepakt, nou ja, alles wat bij mij paste. Niet makkelijk om je weg te vinden in alles wat er is en alles wat er wordt beweerd. Het is experimenteren en voelen/zien of het wel of niet voor je werkt. Dit heeft mij ontzettend veel gebracht en geleerd en ja, ik kan gerust zeggen dat ik hierdoor een ervaringsdeskundige ben geworden. Dankzij mijn studies heb ik meer medische achtergrondkennis verkregen. Dat heeft mij weer geholpen om beter te begrijpen wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt op orthomoleculair niveau bij het eten van verschillende soorten voeding, en dus ook wat een lichaam nodig heeft. Voeding en niet vulling!
DOEN WAAR JE VAN HOUDT!
Ontstekingsremmende voeding en niet ontstekingsbevorderende voeding! Genoeg rust, goede slaap, en niet continu maar aan moeten staan. Het is echt oké om even letterlijk niks te doen, om maar gewoon voor je uit te staren. Ook een kinderlichaam en kinderbrein heeft hier behoefte aan!
Ik heb mij tevens iets anders gerealiseerd dankzij mijn opleidingen: namelijk dat als iemand toen ik ongeveer 6 jaar oud was serieuzer naar mijn 'onschuldige' klachten had gekeken en mij en mijn ouders had voorzien van de kennis die ik nu heb, mijn klachten niet steeds meer en erger waren geworden en ik geen auto-immuunaandoening had ontwikkeld. Kennis is dus macht! Ik heb nu die kennis, en ik heb grote stappen gezet in mijn eigen heling. Ik kan nu daarom ook weer doen waar ik van houd!
Dat wens ik jouw kind ook toe! Dat het kan doen waar het van houdt. Laat mij jou en jouw kind helpen. Om zo snel mogelijk in balans te komen, en/of om pijnlijke en nare periodes op het gebied van gezondheid vóór te zijn. Om te ontdekken wat bij jouw kind en jouw gezin past, want elk lichaam en elk gezin is anders.
Geen zichtbare klachten? Mooi zo! Echter, dat hoeft niet altijd een goed teken te zijn. Het is tenslotte maar één druppel die de emmer doet overlopen. Aan het voedingspatroon kan ik zien welke kant het mogelijk op zou kunnen gaan. Je kan het beter voor zijn en elke kans die er is aangrijpen om geen klachten te ontwikkelen. Het laten analyseren van het voedingspatroon is daarom ook al waardevol. Dit kan gewoon! Check hier wat dit inhoudt.
En weet; het online voeren van de gesprekken is natuurlijk ook mogelijk, maar ik zie jou (met je kind) net zo graag in de praktijk in Den Haag/Rijswijk, of wandelend in het park of bos.
Wat maar het beste werkt voor jou en je kind!
WAT MAG JE VERWACHTEN?
Wij gaan er samen voor! Jij kan een vol beroep doen op mijn kennis, kunde en ervaring(en). Ik zal jou en jouw kind prikkelen, inspireren en aanmoedigen. Altijd met open blik en in volste vertrouwelijkheid. In mijn coaching richten wij ons op wat wij willen bereiken en niet op het probleem.
Samen met het kind (afhankelijk van de leeftijd) kiezen jullie steeds welke stappen en tussendoelen jullie willen nemen. Jullie voelen jullie verantwoordelijkheid en nemen de regie. Jij als ouder begrijpt dat jouw voorbeeldrol essentieel is voor het slagen van het traject en voor blijvende verandering!
Ik vier jullie successen met jullie mee én sta voor jullie klaar wanneer jullie vastlopen of als iets ergens een brug te ver lijkt. En ik help jullie met leuke, lekkere (h)eerlijke recepten en handvaten. Bij afname van een pakket ontvangen jullie sowieso twee weekmenu's helemaal afgestemd op jouw kind en jullie gezinssituatie.
Soms zal onze reis confronterend zijn, maar altijd vanuit liefde en begrip. Onze relatie zal gebaseerd zijn op vertrouwen, respect en acceptatie.
Je mag verwachten dat ik als kindervoedingscoach jullie begeleid, voorzie van up-to-date kennis en advies, óók voor in de keuken. Doordat jullie steeds meer volwaardige voeding integreren in het dagelijks leven, bereiken jullie het doel; eventuele klachten worden aangepakt en jouw kind zal met meer zelfvertrouwen en plezier in het leven staan. Dat is NutrEATious!
Resultaat? Een meer uitgebalanceerd, gezond, sociaal kind, met mogelijk zelfs betere school- en sportprestaties (yep, er bestaat zoiets als breinvoeding). Bijkomend voordeel, met whole foods maak je niet alleen je lichaam gezonder, maar je draagt ook bij aan een betere wereld voor mens, dier, plant en aarde!
Jullie kunnen het! We hebben elkaar nog niet ontmoet, maar ik weet het zeker! Net zoals dit voor mij heeft gewerkt en het ook voor een steeds verder groeiende groep andere kinderen/mensen doet. Ik ben er klaar voor, als jullie dat ook zijn.
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!